Pribeh genialneho debila

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zly kseft je lepsi ako dobra praca, alebo kto tazko pracuje je samovrah.

...v pote tvare budes dorabat svoj chlieb kazdodenny...(aby sme sa my mali dobre)
...povedal mi jeden zidovsky obchodnik, tu v Amerike. Tuto myslienku je vraj nebezpecne rozsirovat, lebo ti ,co tazko pracuju by sa mohli na to vykaslat. Je iba malo takych ludi, co nie su schopni inak si zadovazit zdroj obzivy, ako lopotou. Bohuzial, ci vdakabohu, nemaju inu moznost. Ak sa pozriete okolo seba, vacsina produktov a sluzieb je este stale vysledkom tvrdej otrockej makacky ludi  co si nicia zdravie  a intelekt. Je stale vela ludi, co v "tom" dokazu chodit  a tvrdej praci ci hocakej praci  sa vyhybaju. Roznych rozsievacov "mudrosti a viery", "akoze umelcov ", prepotrebnych a prenaramne dolezitych uradnikov a najviac je obchodnikov so vsetkym. Z tych si treba brat priklad, pouzivaju totiz ucelne svoj rozum a neplytvaju ho na vypisovanie do roznych blogov. Skutocne najelegantnejsim sposobom vas presvedcia, ze  dusevna praca je ovela tazsia ako fyzicka. Je to totalna hlupost, ktorej ani sami neveria, ale dokazu to, klobuk dole. Samozreje, ze napriklad chirurg, zi zubar pracuju fyzicky. Chirurg, ktory operuje mnoho hodin bez prestavky, velmi tazko.
Ale ti ostatni? Snad este sochar, ale to je remeselnik...Este by sa snad nieco naslo
Nechcem tvrdit, ze by Zidia tvrdo nepracovali, ale iba tam, kde to ma nejaku nadej na presun do obchodnej ci inak  vynosnej sfery - napriklad v sklade, v obchode. Su velmi zrucni lekari, ale najma zubari. ale aj pravnici, nie vsak v oblasti trestneho prava,.Jednoducho, rozmyslaju a preto Zida pri pase vo fabrike, ci na stavbe alebo ako upratovacku neuvidite, aj keby ste sa zblaznili. Zidia su moji priatelia a mam ich rad. Mnohi z nich su otvorene proti sionistickej politike statu Izrael a jeden z nich dokonca s napisom  na tricku "Som Zid, ale nenavidim a protestujem proti  sionistickej politike Izraelskeho statu" beha po Montreale i NYC, kde je zamestnany. Historia prenasledovania tohoto naroda uz od staroveku naucila jeho prislusnikov vediet sa obracat v zivote. Mne je v podstate jedno ci je niekto Zid alebo nie, no Zidom to jedno nie je, preto respektujem ich vyclenenie, ktore je vlastne obranou.
Miesto zavisti, nenavisti a antisemitizmu je ovela uzitocnejsie sa od Zidov ucit. Ked som sa pytal jedneho z mojich arabskych priatelov (Arabi su totiz velmi, stedri, srdecni a otvoreni- ak  samozrejme nenarazite na nejkeho totalneho nabozenskeho cvoka) - Aky je zasadny rozdiel medzi Arabom a Zidom?- odpovedal mi: "Zid ide vytrvalo za svojim cielom, cez vsetky prekazky az ho dosiahne. My, Arabi, sme rozhadani, dezorientovani a vemi emocionalni, preto casto nedosiahneme svoj ciel a ani si ho nevieme poriadne vymedzit"  Pripomina mi to Slovakov, kde tvrda nekvalifikovana, ci polokvalifikovana  praca, ktora vam znici zdravie i intelekt , je povazovana za "poctivu cnost, zo vsetkych cnosti najvacsiu".
Tych ostatnych zavistlivo nazyvame "darmozraci a ulievaci, ci dokonca jednoduchym pomenovanim "zidaci".
Teraz budte mudri, ja som z toho debil.

Pribeh | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    po precitani tohto je fakt dobre sa zamysliet
    publikované: 04.02.2007 19:09:03 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hodnoverne slova
    hlavne tie posledne riadky o slovakoch... akym inym slovom to vyjdrit, snad len KLASIKA...
    publikované: 23.02.2007 21:06:54 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  3. praca
    pre tych co hladaju pracu je tu dobra stranka http://www.praca-sk.php5.sk/
    publikované: 27.01.2011 10:41:51 | autor: janka1255 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014